velj 1, 2022 | Novosti

Biblioterapija za djecu – Mamine priče

vrijeme čitanja  Vrijeme čitanja: 2 min.

Dragi naši čitatelji!
Pokrećemo novu rubriku za roditelje, odgajatelje i druge zainteresirane koji žele saznati:

  • koje kvalitetne dječje knjige izabrati za svoje dijete
  • koje teme pojedina knjiga u sabi sadrži
  • kako o knjizi s djetetom razgovarati
  • koja pitanja možemo postaviti i razgovor potaknuti
  • koje igre zaigrati i kako se kroz pročitanu priču kreativno izraziti

Naša Daria je majka dviju djevojčica blizanki, a u slobodno vrijeme knjižničarka u vječnoj potrazi za knjigama koje će djecu nagovoriti na čitanje, inspirirati, navesti na razmišljanje, povesti na putovanje, pomoći kod prepreka, nedoumica, nesigurnosti, nesuglasica.

Stalno otkriva nove knjige, čita ih i iskušava njihovu terapijsku i komunikacijsku moć u igrama i razgovorima sa svojim djevojčicama, ali i s učenicima.

Za vas je osmislila rubriku koja će izlaziti dva puta mjesečno, s prikazima knjiga koje nadahnjuju za razgovor o raznim temama koje djecu zanimaju i s idejama kako o tim temama s djecom razgovarati.

Uz svaki prikaz knjige u ovoj ćete rubrici dobiti i konkretne prijedloge aktivnosti i listu poticajnih pitanja koja vas mogu nadahnuti za razgovor ili stvaranje s Vašim djetetom.

„Priručnici, dobronamjerni savjeti, članci u časopisima, riječi izrečene usput s idejom da pomognu roditeljima na njihovom putovanju kroz svijet odgoja ponekad ne pomažu.
Odgovori na naša pitanja možda se kriju tu u blizini, u našoj knjižnici, na našoj polici.

To su raznobojne knjižice koje pročitamo u pet minuta, priče koje putuju točno onamo gdje trebaju, do dječjeg srca, do dječjeg uma da pomognu i objasne svijet u kojem živimo, da pruže utjehu, da posipaju čaroliju.

Krenite sa mnom na putovanje u svijet priča, razmišljajmo o tome što zaista treba našoj djeci jer nisu sva ista, a priča ima puno, po jedna prava baš za svako dijete!“

Daria Talić
Pretplatite se
Obavijestite me
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Share This