Upoznajte nas

Ivana Bašić - Balans centar za biblioterapiju

Ivana Bašić

Profesorica književnosti i logoterapeutkinja sa stalnom adresom u Zagrebu, nakon Sarajeva u kojem je rođena te Trogira i Zadra u kojima je odrasla. Trenutna predsjednica udruge, spisateljica, ali prije svega učiteljica i nadahnuta predavačica. Od malena voli priče i pripovijedanje, kao i razmišljanje o smislu postojanja. Jezik doživljava kao pokret i glazbu pa ga na takav način i uči, pjevajući i svirajući gitaru. Najviše gušta u svom vrtu, šetnjama sa psom i druženju s kreativnim i vrijednim ljudima.

Iva Šišak - Balans centar

Iva Šišak

Knjižničarka s diplomom iz filozofije i religijskih znanosti, savjetodavna Gestalt terapeutkinja. Po prirodi tankoćutna i suptilna, zaljubljena u prirodu, ples i fotografiju kojom s velikom nježnošću bilježi krhkost i prolaznost ljepote.  Osmišljava i vodi biblioterapijske radionice za djecu i odrasle. Nezamljenjiva je kao dopredsjednica udruge i ključna osoba na koju se svi članovi uvijek mogu osloniti.

Nenad Kosak - Balans centar

Nenad Kosak

Učitelj razredne nastave i glazbene kulture koji skuplja instrumente, svira klavir i blok flautu te pjeva u zboru. Voditelj je brojnih glazbenih radionica za djecu i odrasle. Dugogodišnji je član Hrvatske udruge Carla Orffa. Kreativan i svestran, ali prije svega odličan suradnik koji ima pregršt ideja kako povezati književnost i glazbu. Odnedavno i student muzikoterapije. Tajnik udruge i prvi susjed aktualne predsjednice.

Daria Talić - Balans centar - Biblioterapija

Daria Talić

Knjižničarka i učiteljica razredne nastave, spisateljica i majka dviju prekrasnih blizanki. Zaljubljena u slikovnice, pripovijedanje i dizajn. Sudjelovala je na brojnim državnim i međunarodnim projektima vezanim uz poticanje čitanja. Lucidna i inspirativna, od običnog svakodnevnog događaja zna napraviti odličnu priču, s neopisivo dobrim humorom koji stvari stavi u neočekivanu perspektivu.

„Zanimaju me svakodnevne čarolije: miris juhe, mala sjemenka koja postane biljka, knjižnica u kojoj radim, trenutak u kojoj riječ kapne na papir i jurne prema priči. Voljela bih biti onaj čovjek koji ima priču o svemu, priče dijeliti s drugima i čuti tuđe, širiti čaroliju i pošto poto stvarati umjetnost jer sam bez nje opasna za okolinu kao Bernadette u knjizi Marie Semple “Kamo si otišla, Bernadette?” 
Daria