Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Noć knjige u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar- predavanje i radionica

vrijeme čitanja  Vrijeme čitanja: < 1 min.

Jučer, 23.4. u 18 sati održali smo predavanje na temu Terapijski učinci čitanja i radionicu Put kojim se vraćamo kući, u sklopu aktivnosti priređenih za Noć knjige u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar, na poziv ravnateljice Romane Horvat. Predavanju i radionici prisustvovali su knjižničarke, volonterke knjižnice i korisnice knjižnice.
 
Predstavljamo Vam radionicu u kojoj smo jučer zajedno uživali obnavljajući sjećanja na svoje omiljene likove iz djetinjstva i adolescencije. Radionica je posebno namijenjena odraslima jer prisjećanjem na svoje junake i osobine kojima smo se nekada divili obnavljamo jedan dio njihovog značenja, podsjećamo se na neke od mogućih načina rješavanja problema koji smo zbog životnih okolnosti zaboravili- ukratko, dajemo sebi priliku razmišljati baš onako kako bismo mislili da su nam uvijek “otvorene ruke”.
 
Tako smo se u radionici prisjetili borbenosti Ježurke Ježića koji dobro poznaje vrijednost svog doma i brani je cijelim svojim biće, dosjetljivosti vragolastog Denisa i njegove lakoće rješavanja problema, mudre Hermione koja se oboružava znanjem i hrabrošću da bi postigla svoje ciljeve, ležernosti Bob  Rocka koji prepušta rješavanje problema višoj mudrosti sljedećeg dana, izlječujućih moći vile Amalke, samostalnosti žene mačke, i još niza drugih junaka u koje smo upisali svoje osobine, želje, ciljeve i volju.

Pretplatite se
Obavijestite me
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Share This